Referenssit

Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet useita koulutuksia ja valmennuksia. Valmennukset ovat olleet pituudeltaan pari päivää kestäviä. Koulutukset muutaman viikon mittaisia.

Matkailu

Seuraava pysäkki: matkailuala! -valmennus

InnoOk toteutti BusinessOululle valmennuksen ”Seuraava pysäkki: matkailuala!”, jonka kohderyhmä olivat matkailualasta kiinnostuneet. Matkailuala on sinänsä kiinnostava, koska suomalaiset matkailijat ovat korvanneet ulkomaalaiset ja uusia palveluja ja työntekijöitä tarvitaan taas.

Yötaivas matkailuelämyksenä

Öinen luonto tarjoaa vaikuttavan kokemuksen suurten kaupunkien asukkaille, valosaasteen vuoksi osa heistä ei ole koskaan kohdannut sitä. Tähtikuviot ja niihin liittyvät tarut tempaavat helposti mukaansa, taivaalla utujuovana näkyvä galaksimme Linnunrata taas antaa maistiaisen kosmisen mittakaavan suuruudesta. Myös revontulien valoshow voi käväistä tervehtimässä mahdollisesti kaukaakin tullutta matkalaista. Pimeä ympäristö luonnon äänineen täydentää elämyksen.

InnoOk toteutti Kempeleessä kurssin yötaivaan ilmiöiden hyödyntämisestä matkailussa. Asiantuntijana ja kouluttajana toimi tähtitieteen dosentti Pertti Rautiainen, jolla on laaja kokemus yleistajuisten esitelmien pitämisestä.

Töihin matkailualalle -valmennus

Business Oulun työllisyyspalvelujen Kohtaantoa valmennuksella (ESR) -hankkeen Töihin matkailualalle -valmennus järjestettiin vuonna 2019 elo-syyskuussa. InnoOk oli valmennuksen toinen toteuttaja (7 päivää).

Osallistujilta ei edellytetty aiempaa kokemusta tai koulutusta matkailualalta.  Valmennus oli suunnattu työnhakijoille, jotka halusivat tutustua matkailualan mahdollisuuksiin.

Valmennus koostui kahdeksasta valmennuspäivästä viiden viikon aikana.

Matkailudiili

Yhteistyössä OS Retkipalveluiden kanssa olemme mukana Työ- ja elinkeinoministeriön kärkihankkeessa, Matkailudiilissä, jossa pyritään ratkaisemaan matkailun kohtaanto-ongelma.

Työllistyminen ja uudet liiketoiminnan alueet

FIT IN BIO & BIZ -työvoimakoulutus

InnoOk järjesti vuonna 2020 koulutuksen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle ja valmennuksen BusinessOululle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen koulutuksen kohderyhmä oli koulutetut ulkomaalaiset kaupallisen- ja bioalan osaajat, joista koulutuksen aikana ja sen jälkeen on noin 2/3 työllistynyt. Tulokset ovat erittäin hyviä ja osoittavat, että vastaavanlaisella koulutuksella ulkomaalaisten työllistymistä voidaan tehokkaasti edistää.

Innovaatiovalmennukset

InnoOk järjesti yhteistyössä Kielo Growth kanssa viisi Innovaatiovalmennusta vuonna 2018.

Keväällä 2018 valmennukset kestivät kuusi viikkoa ja teemoja olivat: Optoelektroniikka, Älykäs rakentaminen ja asuminen sekä Kaupunkikulttuuri. Syksyn 2018 aikana järjestimme neljä viiikkoa kestäviä Innovaatiovalmennuksia teemoilla: Matkailu sekä Terveyden ja hyvinvoinnin palveluinnovaatiot. 

Innovaatiovalmennus oli BusinessOulun ESR-rahoitteinen hanke.