ERÄTAUKO-DIALOGI LÄHIÖIDEN LUONNOSTA

Kategoria(t): erätauko, tiedote Avainsanat: , , ,

Erätauko-dialogi on mielenkiintoinen ja antoisa tapa käydä keskustelua. Selkeiden pelisääntöjen ja fasilitaattorien avulla pyritään ja yleensä myös onnistutaan välttämään sosiaalisessa mediassa tavalliset ongelmat: keskustelun kärjistyminen ja henkilökohtaisuuksiin meneminen. Kaikkiin tilanteisiin menetelmä ei sovi – tarkoituksena ei ole löytää ratkaisua tai väittelyn voittajaa, vaan tuoda erilaisia näkökulmia esiin, auttaa ymmärtämään sitä, miksi joku ajattelee asiasta kuten ajattelee.

InnoOK järjesti 9.3.2022 yhdessä Kestävä Kaijonharju -hankkeen kanssa Erätauko-dialogin otsikolla ”Luonnollisesti lähiössä”. Tapahtuma oli osa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kansallista Luontodialogi-päivää, jonka pääteemana oli luonnon merkitys ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Meidän dialogissamme keskityttiin lähiöiden ja erityistapauksena Kaijonharjun rooliin tässä.

Keskustelussa tuli ilmi esimerkiksi se, että lähiöiden luontokohteiden saavutettavuudessa olisi paljon kehitettävää. Myös Kaijonharjun Pyykösjärven kunnostamistarve nostettiin esille. Edellisten lisäksi osallistujat tekivät useita hyvinkin yksityiskohtaisia parannusehdotuksia ja totesivat, että kaupungin olisi keskusteltava aidosti lähiöiden asukkaiden kanssa sen sijaan, että järjestetään näennäiskuulemisia. Erätauko-dialogi olisi mainio menetelmä juuri tähän, tuomaan päättäjille ja viranhaltijoille lisätietoa asukkaiden näkemyksistä elinympäristönsä kehittämisestä.

Julkaistu